Teknisk specifikation

Vi rekommenderar att du använder ett laddningsbart 12 Volts batteri. Amperetimmar (Ah) ska vara 4,5 eller mer. I våra egna kompletta foderautomater använder vi ett marin/fritids batteri på 75 Ah kopplat till FeedCon.
I FeedCon finns ett fast inbyggt simkort från Telia. Utöver Telias nät fungerar FeedCon även på Telenors och Tele 2 nät i Sverige. Minimal täckning krävs för att FeedCon ska fungera. FeedCon fungerar även i övriga Europa och Baltikum.
En feedCon drar ca 3-4 milliampere vid normal drift vilket är en mycket liten strömförbrukning i förhållande till motordrift, ev belysning och självurladdning i batteriet. Till exempel räcker ett fritids/marin batteri på 75AH till att driva FeedCon i knappt 3 år.
FeedCon är stöldsäker då den blir obrukbar och därmed utan värde för en tjuv då FeedCon kan låsas av ägaren/användaren om den försvinner. Självklart kan användaren låsa upp FeedCon igen vid behov.
Var sjätte timme kopplar FeedCon upp sig mot servern och lämnar och tar emot data. Detta innebär att ändras inställningar i t.ex. utfodringsschemat så är det vid dessa tillfällen som ändringen sker. Det står i appen när nästkommande uppdatering sker. Vid larm, t.ex. vid stopp, motorn kärvar m.m. så kopplar FeedCon upp sig direkt och skickar larm både via mail och till appen.
FeedCon är mycket vattentålig och vädertålig då själva kretskortet är hellackat i ett speciallack som är extremt motståndskraftigt mot fukt och vatten.
Vi rekommenderar ett Fritids/Marinbatteri på cirka 75ah.